Home »  Fotogalerie »  2024 »  Winter Training camp

Winter Training camp

2. - 4. 2. 2024

Reenactingovou sezónu 2024 jsme zahájili zimním training campem. Dobovou inspirací našich horských akcí je fakt, že Special Air Service byla po operacích v Africe poslána na lyžařský a horský výcvik do libanonských hor, kde byli muži cvičeni pro budoucí akce v Jugoslávii.

Avšak toto nasazení nakonec nebylo uskutečněno. My jsme se na náš výcvik vydali do Krušných hor. Jako ubikace jsme zvolili starý středověký hrad, který vzdáleně připomínal klášter, kde byli ubytováni muži z SAS při výcviku v Libanonu. Sněhové podmínky nebyly příliš příznivé, ale stejně jsme si lyže s sebou vzali, protože na sjezdovkách sníh byl. Ta sjezdovému lyžování jsme také věnovali páteční večer. I když umělý upravený sníh nebyl ideální pro naše dřevěné lyže bez hran, všichni účastníci zapnuli vázání a bez zaváhání se pustili ze sjezdovky dolů. Výcvik dopadl beze ztrát, až na jednu zlomenou hůlku. Mohli jsme si také vyzkoušet, že ošetření skluznic borovicovým térem a parafínem funguje výborně. Večer proběhl blok přednášek na různá témata – ošetřování a péče o lyže, pohyb po ledovci, základy postupu lyžařského družstva, základní uzly pro horolezectví a úvazky. Ráno po snídani jsme vyrazili do terénu a uzly a úvazky jsme si vyzkoušeli v praxi v rámci nácviku situací při stoupání a sestupu. Počasí bylo ponuré, ale měli jsme štěstí, že nebyla průtrž mračen. Celý výcvik se obešel bez zranění a všichni účastníci dorazili v pořádku domů.

Aktuality

Aktualizace fotogalerie

18.05.2024

Proběhla aktualizace fotogalerie s fotkami ze dvou velmi zajímavých akcí  

Napadení FB stránky

25.04.2024

Po napadení webu z dřívějších měsíců, přichází další rána ve formě napadení fb stránky. Stránku se snažíme získat zpět. Než se nám to podaří můžete sledovat naše nejnovější fotky a akce na naší instagramové stránce 

Aktualizace fotogalerie

22.02.2024

Fotogalerie byla aktualizováná o akce z podzimu 2023 a zimy 2023/2024