Home »  Fotogalerie »  2020 »  Training camp - Summer 2020

Training camp - Summer 2020

20. - 24. 8. 2020

O víkendu proběhl náš letní training camp. Měli jsme plné tři dny a program byl opravdu nabitý.

Instruktoři byli již na místě od středy a připravovali výcvikový prostor. Mužstvo dorazilo ve čtvrtek ráno ve full marching order na určené místo, odtud se přesunulo již v pochodovém tvaru do kasáren. Ihned po příchodu bylo mužstvo ubytováno po sekcích a proběhla první inspekce ubikací, výstroje a uniforem. Vše muselo být na svém místě tak, jak to bude i v následující dny. Po inspekci mužstvo nastoupilo ve cvičebním úboru k tréninku fyzické přípravy. V horkém letním počasí byl trénink náročný, proto bylo nutné dodržovat pitný režim. Také proběhly první fyzické testy jednotlivých sekcí.
Po obědě mužstvo nastoupilo do jídelny na přednáškové bloky o britské pěchotním družstvu a základnímu pohybu v poli. Poté v denimech a ve výstroji se jednotka přesunula ven a začala praktická část.. Nejprve proběhl základní výcvik a bezpečná manipulace s puškou Lee Enfield, následovala přednáška o výstroji a poté již výcvik s bajonetem. Tato dovednost je jednou ze základních znalostí britské pěchoty.
Mužstvo nemělo čas na odpočinek a ihned následovala překážková dráha ve výstroji, překonávání různých překážek a vodních toků.
Po pauze na čaj a pár sušenek se mužstvo odebralo do pole pocvičit v praxi znalosti z přednášek.
Po večeři následovalo osobní volno, fotbal a nezbytná inspekce ubikací, kde se již naostro hodnotila přípravenost jednotlivých družstev. Tak skončil první den.

Výcvik pokračoval i druhý den. Budíček byl v 0630 a ihned po něm následovala rozcvička, ranní hygiena a snídaně. Pak se celá jednotka přesunula na střelnici k ostrým střelbám z pušky Lee Enfield. Po návratu byl naplánován výcvik v hodu granátem a protiplynové cvičení. Po obědě naslédovala pořadová příprava. Další blok byl věnován praktické i teoretické části manipulace s 3" minometem.
Závěr dne opět doplnil blok fyzické přípravy a soutěže mezi sekcemi, vše samozřejmě na čas a ve zrychleném tempu.

Z posledního dne našeho výcviku nemáme moc fotografií. Nebyl čas fotit a také selhaly baterie ve foťáku. Avšak program byl nabitý jako předchozí dny. Jednotka absolvovala delší taktický pochod s důrazem na kooperování bren group a rifle group. Dále jsme drilovali pořadovou přípravu, zopakovali jsme si překážkovou dráhu a celou akci vyhodnotili. Byla vyhlášena vítězná sekce, ale nejdůležitější bylo sjednocení znalostí a dovedností všech účastníků akce a teamový duch. Večer jsme vše zhodnotili u sklenky dobrého pití.

 

 

Aktuality

Aktualizace fotogalerie

18.05.2024

Proběhla aktualizace fotogalerie s fotkami ze dvou velmi zajímavých akcí  

Napadení FB stránky

25.04.2024

Po napadení webu z dřívějších měsíců, přichází další rána ve formě napadení fb stránky. Stránku se snažíme získat zpět. Než se nám to podaří můžete sledovat naše nejnovější fotky a akce na naší instagramové stránce 

Aktualizace fotogalerie

22.02.2024

Fotogalerie byla aktualizováná o akce z podzimu 2023 a zimy 2023/2024